به گزارش ستاد اجرايي خدمات سفر قم؛ عمار كاووسي معاون ميراث فرهنگي این اداره كل با اعلام اين خبر افزود: قرآن كوفي آستان حضرت معصومه(س) و ريتون هزاره پنجم قبل از ميلاد تپه قمرود دو اثر ثبت شده در فهرست آثار ملي است.
وي خاطر نشان كرد: با قرار گرفتن در فهرست آثار ملي، اين دو اثر تحت حمايت قانوني و نظارت سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشور قرار گرفت و هر گونه دخل و تصرف و يا اقدامي كه منجر به آسيب و خدشه به آن شود طبق فصل نهم از كتاب پنجم قانون مجازات هاي اسلامي جرم محسوب شده و مشمول مجازات هاي قانوني می شود.
وي ادامه داد: تکوک یا مرغان صراحی، (به یونانی: ῥυτόν) با تلفظ ريتون ظرفهایی بودند که در دوران کهن به شکل جانوران ساخته میشدند و معمولاً آوندی زرین یا آهنین به صورت گاو یا ماهی یا مرغ بود و با آن بیشتر نوشيدني میخوردند.
كاووسي گفت: با آن که اوج هنر ریتون سازی در ایران متعلق به دوره ماد و هخامنشی است اما پس از آنان نیز این هنر به حیات خود ادامه داد و حتی استفاده از ریتون تا قرنها پس از حمله اعراب به ایران دوام داشته است.
وي قرآن كوفي آستان حضرت معصومه(س) متعلق به قرن سوم هجري را از ديگر آثار ثبت شده در فهرست آثار ملي عنوان كرد و گفت: اين قرآن اكنون در موزه آستان حضرت معصومه(س)حفظ و نگهداري مي شود.
وي بيان كرد: اين قرآن به خط كوفي در 325 برگ و قطع وزيري و منسوب به امام حسن عسگري (ع) است و توسط خليفه شاه قلي وقف آستان حضرت معصومه(س) شده است.
\n
انتهای پیام/